Covid-19 maatregelen

Beste patiënten

Na enkele weken van (opgelegde maar nodige) stilte zijn we hier terug met goed nieuws !
Wij hebben, na de veiligheidsraad van 24 april, beslist om vanaf maandag 4 mei de praktijk opnieuw open te stellen voor meer patiënten. We gaan dit uiteraard niet zomaar doen. Dit zal ook bij ons in een aantal fases gebeuren en met respect voor de maatregelen, die nog steeds van levensbelang zijn.

 • We zullen in de eerste weken starten met slechts 1 therapeut per dag in de praktijk. Naargelang het aantal patiënten gaan we zien hoelang dit houdbaar is. We maken maximaal gebruik van onze ruimtes zodanig dat elke ruimte na gebruik ontsmet wordt en ook nadien even niet gebruikt wordt.
  Als u online een afspraak maakt kan u zien welke therapeut welke dag werkt.
 • Door op deze manier te werken gaan we de instructies van de voorschriften qua frequentie niet altijd kunnen volgen. Als u dus 2 of 3 maal per week zou moeten langs komen zal dat in het begin maar 1 maal zijn. Ook dit gaan we goed opvolgen en hangt af van het aantal patiënten.
 • Wij vragen dat iedereen een mondmasker draagt bij het binnenkomen van de praktijk. Behandelen zonder contact te maken is in ons beroep heel moeilijk , vandaar vinden we deze verplichting gerechtvaardigd.
  De therapeuten zullen altijd een schort en mondmasker dragen, soms ook handschoenen als dit kan bij behandelingen (zeker bij ademhalingspatiënten).
 • Ook handen wassen bij het binnenkomen en bij het verlaten van de praktijk blijft een must !
 • Verder willen we vragen om de tijd die jullie in de wachtzaal spenderen tot een minimum te beperken. We doen er alles aan om zo stipt mogelijk op schema te blijven, dus het heeft geen zin om 15 minuten op voorhand al aanwezig te zijn. Wij plannen ook de afspraken voldoende ruim in teneinde contacten tussen patiënten onderling te vermijden.
 • Tracht zoveel mogelijk alleen aanwezig te zijn op de afspraak. Word je toch vergezeld, dan vragen wij de ouders van kinderen of partners/begeleiders van patiënten om niet in de wachtzaal te blijven zitten tijdens de therapiesessie. Ook in onze praktijk moeten de regels van social distance (1,5m afstand houden) tussen de patiënten onderling gerespecteerd worden.
 • Dit blijft de belangrijkste regel : Indien jullie zelf ziek zijn, zieke partner of kinderen in huis hebben of in aanraking gekomen zijn met zieke mensen vragen wij vriendelijk om de gemaakte afspraak te annuleren. Dit voor jullie eigen gezondheid, maar ook voor de gezondheid van onze therapeuten en de andere (kwetsbare) patiënten.

De patiënten die vóór het ingaan van de maatregelen bij ons kwamen zullen wij opbellen in de loop van volgende week.

Bedankt voor jullie begrip, bedankt voor het respecteren van de maatregelen en bedankt voor het vertrouwen in ons!

Nele, Jolien en Jolien

Maak hier online uw afspraak. 
Telefonisch contact: 0479/60.88.12 of 0474/99.80.97

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *